Ekonomija

1

Narodne pare idu tajkunima

Autor: IJ

Izvor: Beta/NoviMagazin

Narodne pare idu tajkunima

Jovanović je zbog toga pozvao poljoprivrednike koji protestuju zbog uredbe Ministarstva poljoprivrede o subvencijama koje se daju za isporučenu robu, a ne po obrađenom hektaru, da istraju u svojim zahtevima, koje je ocenio potpuno opravdanim.

"Seljak u Šumadiji od toga neće imati nikakvu korist, jer najveći deo svoje proizvodnje prodaje po pijacama ili malim hladnjačama, gde ne dobija fiskalni račun, da bi naplatio subvenciju i proizvođači treba da istraju u zahtevima" - rekao je Jovanović.

On je ocenio potpuno neprihvatljivim da Ministarstvo poljoprivrede daje tajkunima narodne pare, a pravi seljak ostaje bez sredstava i predlaže da svi dostave potvrde od nadležnih opštinskih službi da stvarno obrađuju svaki hektar zemlje za koje traže subvencije.

Poljoprivrednici su nezadovoljni odlukom vlade da se poljoprivredna proizvodnja regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao do sada.

Poljoprivrednici su najavili da će ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni do 24. aprila potpuno blokirati zemlju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

olga

u pravu je .vladajuća kasta ima i akcije u firmama koje pomažu parama građana.pa neće valjda da rade u korist države i građana;oni hoće da se obogate nisu ludi da se vrate na stara radna mesta ako su ih i imali.Ne možete dovesti nekog sa ulice i očekivati da će da radi u vašem interesu.Zato svi i hoće u politiku proveren način da se obogatiš,a ne odgovaraš.