Automobili

Nedelja, 04.03.2012.

10:35

Ford Focus - najsigurniji u klasi

Organizacija za ocenjivanje bezbednosti automobila, Euro NCAP, proglasila je Ford Focus „Najboljim u klasi" malih porodičnih automobila na osnovu postignutih rezultata na kreš testu i napredne sigurnosne tehnologije.

Izvor: B92

Default images

Focus je dobio jedno od pet priznanja „Najboljeg u klasi“, zahvaljujući tome što je osvojio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu, kao i za četiri Euro NCAP nagrade u 2011. godini.

Ocenu pet zvezdica Focus je dobio sa skorom od 92 odsto za bezbednost odraslih putnika, 82 odsto za bezbednost dece putnika,72 odsto za bezbednost pešaka i sa rejtingom od 71 odsto za bezbednosnu asistenciju u vozilu.

Takođe, Focus je dobio Euro NCAP Advanced nagrade za primenu četiri sigurnosne tehnologije.

Nagrađen je sistem Driver Alert koji je osmišljen da detektuje umor vozača, zatim Forward Alert, koji upozorava vozača na prepreke ispred vozila, kao i Active City Stop funkcija aktivnog zaustavljanja u gradskoj vožnji, koja pomaže da se izbegnu ili ublaže nesreće pri malim brzinama i Lane Keeping Aid tehnologija za pomoć u održavanju pravca kretanja.
Euro NCAP je posebno istakao i rezultat novog Ford Rangera, nakon što je postao najsigurniji pik-ap koji je do sada testiran od strane ove organizacije, dobivši svih pet zvezdica na Euro NCAP kreš testovima.

Ranger je postigao visok rejting u svim procenama bezbednosti, a naročito u zaštiti pešaka.

Vozili smo Ford Focus.

Pročitajte o Focusu sa 1.0 litarskim motorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: