Petak, 02.03.2012.

13:11

"Ironija, obećanja DOS ispunio SPS"

Potpredsednik SPS Ivica Dačić kaže da mu je drago što je predizborno obećanje DOS-a iz 2000. o približavanju EU ispunjeno kad je SPS na vlasti. "To je ironija".

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je na čelu DOS-a 2000. pobedio Slobodana Miloševića "pričom o približavanju EU. Koštunica je neko ko se danas protivi EU, a SPS se nalazi u vladi koja je izborila status kandidata za Srbiju. Pa neka neko kaže da su stvari u politici nepromenljive", kazao je Dačić novinarima.

On je u Palati Srbija, gde je kao ministar unutrašnjih poslova otvorio sastanak Regionalne inicijative o migracijama, azilu i povratku izbeglica, poručio da je status kandidata u interesu građana Srbije, ali da je dug put od statusa do punopravnog članstva.

"Biće iskušenja. Srbija treba da nastavi evropski put uz zaštitu nacionalnih interesa", kazao je Dačić i dodao da je kandidaturom potvrđeno da je Srbija demokratska država i da su postignuti značajni reformski rezultati.

"Srbija je verifikovana kao država u kojoj postoje evropski standardi", kazao je Dačić, podsećajući ipak da EU nije idealna, harmonična i uvek pravedna, kao i da su u procesu integracije pred Srbiju postavljana pitanja koja nisu postavljana drugim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: