ROSU vezala i 16-godišnju devojku

Kosovski specijalci, pripadnici ROSU, u subotu rano ujutro stavili lisice 16-godišnjoj devojci i prebili sedmoricu Srba, saopštio je Dom zdravlja u Gračanici.

Izvor: B92, Beta

Subota, 25.02.2012.

18:05

Default images

Najteže je povređen starac S.Ž, koji je prebačen kolima hitne pomoći u Gračanicu, gde mu je pružena urgentna medicinska pomoć.

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici najoštrije je osudio brutalnost kosovske policije i apelovao na sve humane ljude da zaustave maltretiranje dece, staraca i ljudi samo zato što su pripadnici drugih etničkih zajednica.

"Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu 16-godišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost u istoriji moderne Evrope. Možemo samo da pretpostavimo kakve će psihičke traume imati dete zbog ovakve neljudskosti i bezdušnosti", navodi se u saopštenju Kolegijuma Doma zdravlja u Gračanici.

Agencija Beta prenela je ranije da su pripadnici ROSU vezali šestogodišnje dete, ali je kasnije za B92 potvrđeno da je to bila 16-godišnja devojka.

Dom zdravlja u Gračanici je naveo da je specijalna policija Kosova ROSU jutros izvršila brutalni i neprimereni pohod na Srbe iz Kosovskog Pomoravlja, ali nije navedeno da li je taj događaj povezan s jutrošnjim hapšenjem Srba.

Pripadnici ROSU uhapsili su u okolini Gnjilana šestoricu Srba, za koje tvrde da su pripadnici MUP-a Srbije i izvršili pretrese u Šilovu, Pasjanu, Budrigi i Partešu.

Direktor srpske policije Milorad Veljović kaže da su uhapšena četvorica pripadnika MUP-a Srbije - Policijske uprave u Gnjilanju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić označio je ovu akciju kao "još jednu provokaciju prištinskih vlasti, koja može destabilizovati sve što je dogovoreno u Briselu".

Dačić je najavio i "recipročne mere" ako se situacija ne razjasni u roku od 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: