Sreda, 22.02.2012.

18:53

OFK Beograd odličan protiv Dinama

Fudbaleri OFK pobedili su ekipu Dinama iz Moskve sa 2:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Izvor: Ak

Default images

“Romantičari“ su u drugom duelu protiv Moskovljanja u poslednjih nekoliko meseci slavili golovima Simića u 43. i Aleksića u 50. minutu.

U prethodnim mečevima u Turskoj OFK Beograd je remizirao sa Metalurgom, poražen je od Spartaka iz Naljčika sa 3:0 i ukrajinskog Arsenala 3:1, dok je slavio protiv šampiona Rumunije Ocelula 1:0. Povratak tima u Beograd planiran je za ponedeljak.

Dinamo je u septembru prošle godine bio gost na Karaburmi povodom obeležavanja 100 godina postojanja OFK Beograda.

Veći deo prvog poluvremena vedila se borba na sredini terena, da bi u samom finišu OFK Beograd stigao do vođstva.

Nemanja Nikolić je posle kratkog dodavanja sa Mijićem na sredini terena, uputio loptu u kazneni prostor Dinama, a na pravom mestu se našao Purović, koji nesebično spustio loptu glavom do Simića, koji iz prve šutira sa šesnaest metara i pogađa za 1:0.

Već na startu drugog poluvremena “romantičari” su duplirali prednost. Aleksić i Popović su u međuvremnu ušli u igru i napravili malu pometnju u odbrani Dinama. To je i urodilo plodom u 50 minuti, kada je Aleksić izašao sam pred gol Dinama i rutinski loptu ubacio u mrežu.

U nastavku meča Dinamo je preuzeo inicijativum, ali je odbrana tima sa Karaburme odolevala napadima Rusa

Dinamo je najopasniji bio u periodu od 60. minuta do 75. minuta, kada su golmanu Lukaču neuspešno zapretili Smolov u tri navrata, te januarsko pojačanje Balaš Džudžak.

OFK Beograd je tako pobedom okončao pripreme u Antaliji, a u prestonicu se vraća u ponedeljak. Nastavak sezone u Jelen Superligi “romantičari” će otvoriti 3. marta gostovanjem u Kuli protiv Hajduka.

OFK Beograd: Lukač, Petković, Vasiljević, Kecojević, Rodić, Nikolić, Sindjić, Simić, Mijić, Osmanagić, Purović.

Rezerve: Matek, Gašić, Marković, Planić, Milenović, Raičević, Jelić, Žeravica, Kolarević, Aleksić, Popović

Dinamo Moskva: Frolov, Šitov, Fernandez, Rikov, Sergejev, Džudžak, Nehaičik, Jusupov, Sapeta, Soloviev, Sobelov, Smolov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: