Holivudska glumica i rediteljka filma „U zemlji krvi i meda“ Anđelina Džoli rekla je juče u Sarajevu, uoči gala premijere svog filma, da se zaljubila u ovaj region zahvaljujući glumcima u njenom filmu.

„Bilo je teško naći balans u radu na snimanju filma jer se radi o izuzetno osetljivoj temi, posebno što je politika u ovom regionu jako komplikovana“, kazala je Džolijeva na konferenciji za novinare. Upitana da li je njen film antisrpski rekla je da „nije uopšte usmeren protiv Srba jer ona nema takav stav“.

-Takve reakcije pokazuju koliko je ovaj region podeljen. Glumci su me naučili mnogo o tome kako je biti deo ovog regiona, kako je biti ujedinjen, kako je biti Jugosloven… Ja mislim da niko od članova ekipe ne razmišlja o tome odakle je onaj drugi“, rekla je Anđelina Džoli i dodala da su srpski glumci veoma talentovani kao i ostali glumci s kojima je radila na realizaciji filma.

Prema njenim rečima, u ratnoj BiH 90-tih godina je zakasnila reakcija međunarodne zajednice koja je „trebalo da interveniše na vreme, dok je ceo svet mirno gledao šta se dešava, kao što je i danas slučaj sa Sirijom“.

Anđelina Dožli doputovala je juče u Sarajevo sa suprugom Bredom Pitom privatnim avionom, a sinoć je u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu u 20 časova, prisustvovala gala premijeri filma pred oko 5.000 gledalaca i uz prisustvo medija iz celog sveta. Planirano je da sa suprugom danas napusti Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari