Bizarni pokloni za Dan zaljubljenih

Širom sveta 14. februar slavi se kao "zvaničan" Dan zaljubljenih i idealna je prilika za razmenu poklona, koji se najčešće sastoje od cveća i slatkiša.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2009.

14:00

Default images

Poslednjih godina, međutim, darovi postaju sve maštovitiji, a ponekad i veoma bizarni, poput onog pod nazivom "Ljubavni fotoroman za dvoje", iznajmljivanje batlera i kuvara ili poklon svog voštanog torza.

U reklami za neobični poklon "fotoroman" ističe se da će ekipa profesionalnih fotografa slediti zaljubljeni par da bi slikom "ovekovečio" pojedine dragocene trenutke njihove veze.

Ako, pak, neko želi da ostavi opipljiviji suvenir svojoj dragoj osobi, pruža mu se mogućnost da joj pokloni voštanu kopiju svog torza. Firma koja izrađuje ove modele preporučuje da osoba bude zdrava i sposobna da ostane nepomična desetak minuta.

Trenuci nežnosti su najlepši uz ambjentalnu muziku, tvrdi jedna firma koja nudi CD sa muzikom koja je smišljena kao idealni "saundtrek" najitimnijih situacija. Ritmovi snimljenih numera osciliraju između 60 i 90 udaraca u minutu, što najviše odgovara otkucajima srca.

Među ostalim neobičnim poklonima je i jednodnevno iznajmljivanje ličnog batlera ili kuvara koji će pripremiti večeru za dvoje.

A šta je lepše za dvoje zaljubljenih nego da se venčaju na dan Svetog Valentina? Onlajn aukcijska kuća "i-Bej" nudi kompletnu ceremoniju venčanja - ručak u hotelu u britanskom letovalištu Brajton za 80 osoba i sobu za mladence s pogledom na Lamanš, s početnom cenom od 2.200 funti (2.500 evra).

Dan zaljubljenih može, takođe, da bude prilika da se iskaže solidarnost sa siromašnima i ugroženima. Jedna humanitarna organizacija je na svom sajtu otvorila poseban odeljak u kome nudi poklone kao što su ehografija za buduće afričke mame, testiranje na HIV za decu i mame iz Obale Slonovače i usvajanje dece na daljinu.

Ko ne oseća poriv za dobro delo može da obraduje voljeno biće jednodnevnim odmorom u Venecueli, čiji je predsednik Hugo Čaves nedavno ustanovio "nedelju ljubavi" s početkom od 16. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: