Svet

Ponedeljak, 07.11.2011.

08:35

Red Bul planira novi rekord prodaje

Proizvođač energetskog napitka „Red Bul“ planira da i ovu poslovnu godinu okonča sa rekordnom prodajom.

Izvor: Tanjug

Default images

Rukovodstvo preduzeća očekuje da će u ovoj godini širom sveta prodati 4,6 milijardi limenki, preneo je specijalizovani ugostiteljski magazin „Lebensmitel cajtung“.

U 2010. je ovo preduzeća iz Salcburga prodalo 4,2 milijardi limenki i ostvarilo neto obrt u visini od 3,8 milijardi evra.

Vlasnik kompanije Ditrih Matešic je rekao za magazin da je 2010. svaki deseti evro ostao kao dobit u kasi firme.

„Red Bul“ svake godine koristi velike svote za sponzorstva i marketinške aktivnosti, a samo za učešće u Formuli 1, pomoć četiri fudbalska tima i stotine manifestacija, iz kase odvaja oko 1,3 milijardi evra.

Menadžment „Red Bula“ objašnjava da veći deo dobiti biva investiran na tržišta.

Prema nizu studija „Red Bul“ se ubraja u najvredniju „marku“ Austrije.

„Red Bul" je nameravao još u prvom kvartalu ove godine da uđe i na tržište Kine, ali kako navodi magazin, tamošnje vlasti još nisu dale zeleno svetlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

18 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

16 h

Podeli: