Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 10.10.2011.
16:46
Beta A

Petrović: Na pobedu bez srljanja!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon naglasio je danas da igrači "ne smeju da srljaju" protiv Slovenije u Mariboru, bez obzira što im je potrebna pobeda u toj poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe C.

Utakmica Slovenija - Srbija igra se u utorak u Mariboru sa početkom u 20.45.

Pižon: Tehnički smo potkovaniji

"Nama treba pobeda, ali to ne znači da ćemo ići glavom kroz zid. Rival treba odmah da zna kakve su nam namere, ali do cilja ne smemo da srljamo", kazao je Petrović novinarima u Mariboru, uoči utakmice koja može da Srbiji obezbedi baraž za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Srbiji je neophodna pobeda kako bi se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, dok za Sloveniju ovaj meč nema takmičarski značaj.

"Uvek će mečevi bivših jugoslovenskih republika biti derbi utakmice. Svako želi da pokaže komšiji da je bolji od njega. Tako će biti i sada, bez obzira što slovenački fudbaleri nemaju takmičarski motiv", ocenio je Petrović.

On je dodao da je na svom imenovanju za selektora Srbije kazao da će upravo utakmica zadnjeg kola odlučivati o plasmanu na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Belgiji, samo što je "bio uveren" da će drirektan rival "orlovima" biti Slovenija, a ne Estonija. 

"Tehnički smo potkovaniji, naši igrači igraju važne uloge u velikim evropskim klubovima i mislim da je tu naša šansa u poređenju sa Slovenijom. Mnogo puta naši igrači su bili u ovakvoj situaciji. S druge strane, rivala odlikuje čvrst i kompaktan kolektiv, koji je dugo na okupu", kazao je Petrović.

Selektor Srbije kazao je da se "mogu očekivati određene promene u timu", kao i da se do pred početak utakmice neće znati da li će Nemanja Vidić moći da igra zbog povrede.

Jorgačević: Slovenci će igrati maksimalno

 

Golman reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević ne očekuje od Slovenaca da svesno smanje gas protiv "orlova".

 

"Vidim da apsolutno žele pobedu protiv nas, kako bi se odužili navijačima i iskupili se za lošije rezultate u prethodnim utakmicama. Ne očekujemo nikakav poklon, niti da oni pruže 50 odsto od onoga što mogu", kaže Jorgačević.

 

Golman belgijskog Genta u Mariboru će za protivnike imati i dvojicu saigrača - Marka Šulera i Zlatana Ljubijankiča. Za njih ima samo reči hvale, pogotovo za napadača Ljubijankiča, koji sa Milivojem Novakovićem iz Kelna, prema rečima Jorgačevića, čini "ubitačan tandem".

 

"Ali, mi znamo šta nam je činiti. Verujem da sa mirnom glavom i uz dobru koncentraciju možemo do željenog rezultata i odlaska u baraž", kaže Jorgačević.

Ponedeljak 10.10.2011. 18:33
Piki, da ne planiras opet remi? Necemo srljati ali necemo ni biti pasivni moramo da ih napadnemo od prvog minuta ako hocemo u baraz. Tako da nema kalkulacija ni u jednom trenutku. I Vidic da igra jer je potpuno zdrav, nema veze sto nije igrao dugo. On je iskusan igrac.
Ponedeljak 10.10.2011. 19:52
Баш је вицкаст овај Пижон !!! Са оним нашим пензионерима од фудбалера , боље би било да ставе сто на сред терена , па да опиче таблић !!! Можда и победе !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online