Zakon o držanju i šetnji kućnih ljubimaca

Izvor: TvojPortal.com, 24.Sep.2011, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o držanju i šetnji kućnih ljubimaca

Izvor: Tvoj portal  Vlasnicima pasa iz Beograda ograničeno je vreme u kojem svoje ljubimce mogu izvoditi u šetnju bez povoca, mačke se ne smeju držati na terasama, egzotične životinje ne smeju napolje a u samom centru grada zabranjeno je držanje kopitara i živine.


Kako je odlučila Skupština grada Beograda, šetnja pasa u parkovima i na drugim javnim zelenim površinama psi će moći slobodno da trčkaraju od 22 časa uveče do 9 odnosno do 10 časova ujutru ( >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << zimsko računanje vremena). U neposrednoj blizini škola vlasnici mogu da šetaju pse bez povoca do početka prvog školskog časa, odnosno do 7:30 sati. Slobodno puštanje pasa zabranjeno je u delu parka gde je uređeno dečje igralište, i u delovima gde je zasađeno cveće. Kako je odlučeno, zabranjeno je držanje pasa i mačaka, kao i njihovo ostavljanje bez nadzora vlasnika na balkonu, terasi koja pripada stanu. Psi i mačke mogu se držati u zajedničkim prostorijama stambene zgrade (perionica, sušionica, prostorija za smeštaj opreme...), ali uz saglasnost ostalih stanara. Prema odluci, vlasnik može da psa ili mačku uvede u lift stambene zgrade ukoliko je lift prazan, a tada, kao i na stepeništu i hodniku zgrade pas mora da ima povodac.
Egzotične i divlje životinje koje se drže kao kućni ljubimci,zabranjeno je izvoditi na javne površine i van prostora u kojem borave, osim prilikom promene mesta boravka i odvođenja kod veterinara - i to u odgovarajućim transportnim kutijama,prilagođenim životinji.
Na teritoriji centralnih gradskih opština (Vračar, Savski venac iStari grad), kako je odlučeno na sednici Skupštine grada,ne mogu se držati kopitari, papkari, živina i kunići.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.