Utorak, 12.07.2011.

07:29

Zaplenjeno 11 t droge, 550 uhapšeno

Brazilske snage bezbednosti zaplenile 11 tona droge i uhapsile 550 ljudi u međunarodnoj operaciji protiv organizovanog kriminala.

Izvor: Tanjug

Default images

U operaciji "Čuvar" zaplenjeno je "najmanje 11 tona marihuane i kokaina", kao i druge krijumčarene robe, navodi se u saopštenju vlade, koje je prenela agencija AFP.

Hapšenja pokazuju da "intenzivni nadzor, kombinovan sa obaveštajnim operacijama sa drugim državama, može da smanji stopu međunarodnih zločina poput trgovine narkoticima i oružjem i krijumčarenja", dodaje se u saopštenju.

Operaciju Čuvar, u kojoj brazilske oružane snage i policija sarađuju sa kolegama iz nekoliko susednih država u borbi protiv organizovanog kriminala, pokrenula je brazilska predsednica Dilma Rusef 8. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: