Petak, 24.06.2011.

13:22

Medvedev: Prohorov je sposoban

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev smatra da ne postoje politički motivi u odbijanju zaheva za registraciju Partije narodne slobode.

Izvor: Tanjug

Default images

„Neka uklone mrtve duše i tada će se registrovati“, rekao je Medvedev u intervjuu za „Moskovske novosti“.

Zahtev za registrovanje Parnasa podneli su nekadašnji premijer i vicepremijer, Mihail Kasjanov i Boris Njemcov.

Najavljujući da će se postupak registrovanja partija postepeno pojednostavljivati, ruski predsednik je rekao da dok takav sistem postoji, svaka stranka treba da ga poštuje.

Medvedev je, takođe, najavio da će uskoro pripremiti nacrt zakona po kom bi cenzus za ulazak u parlament biti snižen, sa sadašnjih sedam odsto na pet ili tri odsto, ali tek posle parlamentarnih izbora koji će biti održani u decembru ove godine.

Komentarišući potencijale jednog od najbogatijih ljudi Rusije i sveta, čelnika Grupe „Oneksim“, Mihaila Prohorova, koji ubrzo treba da stane na čelo partije desnog centra Prava stvar, Medvedev je rekao da je rano za procene njegovog dometa, ali da ne sumnja u njegove sposobnosti.

„On je bio na čelu velike kompanije, zaradio je mnogo novca. Zaista želi da se bavi partijom“, rekao je ruski predsednik.

Pritom, Medvedev nije isključio mogućnost da i sam bude na čelu neke partije.

“Kako će se zvati ta stranka i da li će to biti postojeća partija ili ona koju ću formirati ja sam, ili će biti udruženje nekoliko partija - za sada je teško suditi. Osim toga, mislim da je politički reljef potrebno menjati. Skoro da sam ubeđen da će za 10 godina većina naših partija biti redizajnirana“, rekao je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: