Capital.ba

Prvi ječam 18,3 dinara

17.06.2011. / 13:58

NOVI SAD, Na novosadskoj Produktnoj berzi tokom nedjelje sklopljeni su prvi kupoprodajni ugovori ovogodišnjeg ječma i ta žitarica se prodavala po cijeni od 18,3 dinara (oko 0,18 evra) po kilogramu.

Berzanski eksperti navode da je ta cijena indikativna kada je riječ o cijeni ovogodišnje pšenice, jer dugogodišnja praksa ukazuje da prosječna cijena hljebnog žita kada počne žetva uvijek  bude desetak odsto veća od prve cijene ječma.

Kad je riječ o pšenici, na Berzi je sklopljeno čak 11 kupoprodajnih ugovora o 950 tona po prosječnoj cijeni od 26,2 dinara (oko 0,26 evra) po kilogramu, do je kukuruz zadržao stabilnost i prodavao se po cijeni od 21,8 dinara (oko 0,20 evra) po kilogramu, saopšteno je sa Produktne berze.

Na Berzi je od ponedjeljka, 13. juna do danas prodato 3 069 tona robe što je za gotovo 52 odsto više nego prethodne nedelje.

Istovremeno, finansijska vrijednost tog prometa bila je 69,3 miliona dinara (oko 686.500 evra), što je za oko 53 odsto više nego prošle nedjelje.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!