Bezbednosno-informativna agencija u saradnji sa policijom Španije zaplenila je 77 kilograma kokaina, a uhapšeno je šest osoba iz Srbije i Crne Gore.



U zajedničkoj akciji pod nazivom „Perast“ uhapšeni su Nikola Mrvaljević, Vuk Popović, Ilija Brkanović, Dražen Krasić, Dalibor Dramićanin i Goran Crnomarković. Neki od uhapšenih su od ranije poznati organima bezbednosti. Kako se saznaje, Dramićanin i Crnomarković su sačekali kokain u Španiji, gde i žive, dok su ostala četvorica uhapšenih utovarili drogu i učestvovali u njenom prenošenju iz Argentine za Evropu.


– Mrvaljević i Krasić su organizatori grupe, koja je delovala autonomno – ističe za naš list Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA. On ne isključuje mogućnost da se ova grupa preklapala sa drugim kriminalnim grupama, ali „za sada nema takvih podataka“. Kokain je prekookeanskim brodom „Perast“ prebačen iz Argentine u špansku luku Taragon. Deo kokaina je zaplenjen na brodu, a deo na kopnu.

Zajednička akcija je trajala godinu dana, na osnovu početnih informacija iz BIA, koja je zatim kontaktirala i argentinske i španske kolege. Brod „Perast“ je plovio pod zastavom karipske države – Sveti Vinsent i Grenadini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari