Belorusi prave traktore u NS-u

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus".

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 28.03.2011.

19:21

Default images

U pogon je u prvoj fazi uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika.

Pajtić je rekao da je Vlada nova radna mesta finansirala sa po 1.300 evra. Vojvođanski premijer je dodao da će ovaj pogon ove godine sklopiti oko 1.000 traktora i da se očekuje da će do kraja 2014. proizvodnja biti utrostručena.

"Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od pet meseci. Preko razvojne banke Vojvodine obezbedili smo ovaj sjajan prostor i kreditne linije za kupovinu traktora, a preko Sekretarijata za rad i zapošljavanje finansiraćemo radna mesta", dodao je Bojan Pajtić.

Zamenik ministra industrije Belorusije Genadij Bronislavovič, otpravnik poslova Beloruske ambasade u našoj zemlji Sergej Čičuk i generalni direktor "Minskih traktorskig zavoda" (MTZ) Aleksandar Puhovoj najavili su dalju ekonomsku saradnju Srbije i Belorusije.

Pogon "Belarusa" nalazi se u industrijskoj zoni, na prostoru nekadašnje fabrike vijaka i žice "Petar Drapšin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: