15. novembar  2008. 15.49  | Izvor:

Pobeda Vojvodine, Partizan ubedljiv u Kruševcu

NOVI SAD - Fudbaleri Partizana pobedili su danas na gostovanju u Kruševcu ekipu Napretka sa 4:0 u meču 13. kola Jelen Super lige, dok je drugoplasirana Vojvodina u Novom Sadu savladala Javor sa 1:0.

Partizan je do prednosti u Kruševcu došao u osmom minutu posle odlične solo-akcije napadača Miloša Bogunovića.

"Crno-beli" su posle postignutog gola zaigrali nešto opreznije i čekali svoje prilike, što im se na kraju višestruko isplatilo.

U 26. minutu Portugalac Almani Moreira je postigao svoj prvi, a u 37. minutu, posle "odbitka" iz slobodnog udarca, i drugi pogodak na utakmici.

Drugo poluvreme proteklo je u nešto mirnijoj igri, a konačan rezultat postavio je, posle kontranapada, Lamin Dijara u 76. minutu.




To je Partizanu najubedljivija pobeda u dosadašnjem delu Jelen Super lige.

Ekipi Vojvodine bilo je potrebno dosta vremena da "slomi" otpor čvrstog Javora. Jedini pogodak na utakmici postigao je Igor Đurić u 68. minutu.

Do trijumfa u ovom kolu došao je i OFK Beograd, koji je na svom terenu savladao Hajduk iz Kule sa 2:0. Golove za "romantičare" postigli su Branko Lazarević 52. i Zoran Milovac u 64. minutu.

Borac je na svom terenu u Čačku pobedio ekipu Jagodine sa 2:1. Gosti su poveli u 16. minutu preko Vasilija Prodanovića. Borac je izjednačio golom Saše Kocića u 41. minutu, a pobedu domaćinu doneo je Bojan Pavlović u 65. minutu.

U poslednjem subotnjem meču od 16 sati na Marakani igraju Crvena zvezda i Banat.

Poslednja utakmica 13. kola trebalo je da bude odigrana sutra, između Rada i Čukaričkog, ali je otkazana jer klub sa Banovog brda nije isplatio dug prema bivšem igrcacu Mirku Poledici do petka, do kada mu je rok dao disciplinski sudija Zajednice superligaša, Nikola Latinović.