Sreda, 02.04.2008.

07:47

Odlaže smrtnu kaznu zbog pošte

Jedan Japanac, osuđen na smrt zbog ubistva dvoje rođaka, uložio je žalbu na presudu, ali samo da bi svoje stvari doveo u red.

Izvor: Tanjug

Default images

Kjozo Macumura kaže da njegova žalba ne znači da ne prihvata presudu oblasnog suda u Kjotu, već da želi da obezbedi pravo na nesmetano slanje pošte koje je mu je, kako tvrdi, ograničeno nakon donošenja smrtne presude, izjavio je njegov advokat. "Žalbu sam uložio da bih svoje stvari doveo u red i povući ću je za nedelju ili dve", rekao je on svom braniocu.

U zatvoru u Kjotu u kome se Macamura nalazi, kažu da zatvorenicima ne ograničavaju mogućnost slanja pisama čak ni nakon konačnog donošenja smrtne presude.

Macumura je osuđen prošlog meseca na smrt zbog ubistva tetke (57) i dede (72) u januaru prošle godine, prenosi japanska agencija Kjodo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: