Kultura

Sreda, 02.03.2011.

17:47

Tanovićev film uskoro u bioskopima

Film „Cirkus Kolumbija“, bosanskog reditelja i scenariste, oskarovca Danisa Tanović, nakon ovogodišnjeg FEST-a na kojem se takmiči u programu „Evropa van Evrope“ krenuće u redovnu bioskopsku produkciju širom Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

„Ovaj film ima bioskopski potencijal za našu publiku i po temi i po glumačkoj ekipi“, rekao je na konferenciji za novinare održanoj 2. marta „Sava centru“ Miroslav Mogorović direktor kompanije „Art i popkorn“, koja je bila jedan od koproducenata u ovom projektu vrednom gotovo tri miliona evra.

Jedan od glumaca u ovom filmu je i Svetislav Goncić, koji je na konferenciji izjavio da je bio počastvovan pozivom Tanovića. On tumači lik oficira JNA, poštenog i toplog čoveka, koji će u novonastalim okolnostima odlučiti da emigrira u Nemačku.

„Bilo je lepo i lako radiit sa njim i sa celom odličnom glumačkom ekipom. Zadovljan sam što je ova neobična priča iz doba eks-ju predstavljena sa merom. Film se bavi ljudskim temama u nezgodnim okolnostima“, kazao je Goncić.
Svetislav Gonciæ (Tanjug)
Tanović, dobitnik Oskara za film „Ničija zemlja“, ovim filmom ekranizovao je roman „Cirkus Kolumbija“ Ivice Đikića, čija se priča dešava u jednoj varošici u Hercegovini 1991. godine.

Kritika je opisala film kao „balkansku ironiju i nostalgiju“, ali i kao romantičnu sagu u vremenu koje je tragično najavilo novo doba u našem regionu.

Glavne uloge igraju i Predrag Miki Manojlović, Boris Ler, Mira Furlan, Jelena Stupljanin i Milan Štrljić.

Film će nakon FEST-a beogradsku premijeru imati krajem marta, najavljeno je na konferenciji.

SPECIJALNU TEMU O OVOGODIŠNJEM FEST-u ČITAJTE OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: