Izvor: B92

Objekat je pretvoren u Nacionalnu kuhinju sa restoranom od oko 50 mesta u kojem se pripremaju gotova jela i specijaliteti srpske narodne kuhinje

Izvor: Večernje novosti

TARA - Motel “Jeremičak” na Kaluđerskim barama koji je u sastavu Vojne ustanove “Tara” sada je u novom ruhu. Potpuno je renoviran i pretvoren u Nacionalnu kuhinju “Jeremičak” sa restoranom od oko 50 mesta u kojem se pripremaju gotova jela i specijaliteti srpske narodne kuhinje.

Ovaj objekat u srcu planine Tare na prigodnoj svečanosti otvorio je brigadni general dr Srđan Novaković, načelnik Uprave za opštu logistiku i materijalne resurse u Ministarstvu odbrane.

Direktor VU “Tara” potpukovnik mr Jovan Mijatović istakao je da je ova ustanova sa objektima na Tari i u Vrnjačkoj Banji najjača u oblasti hotelijerstva u Srbiji. U ovoj godini sopstvenim sredstvima renovirano je oko 50 soba, za šta je utrošeno oko 35 miliona dinara. Uređene su tri ski-staze, nove trim-staze, izgrađena najsavremenija dva terena za tenis kao i tereni za fudbal i druge sportove. VU “Tara” potpuno spremno dočekuje zimsku sezonu i oko 1.000 gostiju za novogodišnje praznike.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.