25. oktobar  2008. 14.40  | Izvor:

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo na Petrovaradinskoj tvrđavi

NOVI SAD - Novosađanin M. M. (20) je uhapšen i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je ubio A. D. (39) iz Valjeva, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

Osumnjičeni je 21. oktobra, oko ponoći, u kafani "Osam tamburaša" na Petrovaradinskoj tvrđavi, posle verbalnog sukoba, udario A. D. "otvorenom šakom u glavu" i oborio ga.

Od udarca glavom u pod A. D. je slomljena čeona kost pa je od posledica te teške povrede, nakon ukazane medicinske pomoći, preminuo 23. oktobra u Kliničkom centru Vojvodine, precizirano je u saopštenju.

Policija je dan kasnije pritvorila M. M. kao i njegove sugrađane V. Z. (27) i J. Đ. (23) protiv kojih je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su osumnjičenom za ubistvo pružili pomoć posle izvršenog krivičnog dela.

Protiv V. Z. je podneta prijava i zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje, navela je policija, napominjući da je krivična prijava podneta u redovnom postupku protiv još šest osoba zbog sumnje da su pomagali počiniocu tog krivičnog dela.