Capital.ba

Prepolovljen promet na Produktnoj berzi

24.10.2008. / 15:03

NOVI SAD, Na novosadskoj Produktnoj berzi od 20. oktobra do danas ostvaren je promet od oko 5 600 tona robe, a vrijednost ukupno 26 sklopljenih ugovora iznosi 54 miliona dinara (oko 650.604 evra), saopšteno je u Berzi.

Na Berzi primjećuju da je ostvareni berzanski promet robe i novca skoro upola manji nego prethodne nedjelje.

Tako je prosječna cijena trgovanja kukuruzom bila na nivou 8,10 dinaara dinara (oko 0,10 evra) za jedan kilogram, što za berzanske eksperte znači blagi oporavak cijene te žitarice, jer se ona početkom perioda o kome je riječ prodavala za svega 7,78 dinara (oko 0,09 evra) za kilogram.

Cijena pšenice ovogodišnjeg roda prodavala se na Berzi po prosječnoj cijeni do 14,35 dinara (oko 0,16 evra), što je prema berzanskim pokazateljima isti nivo kao i u prethodnom periodu.

Od ostale robe na Berzi se trgovalo sjemenskom pšenicom po prosječnoj cijeni od 24,30 dinara po kilogramu (oko 0,27 evra).

Sojinom sačmom s 44 odsto proteina trgovalo se na Berzi po cijeni od 37,41 dinara za kilogram (oko 0,44 evra), potom ovogodišnjim sojinim zrnom po cijeni od 29,16 dinara po kilogramu (oko 0,36 evra), kao i stočnim brašnom po cijeni 5,90 dinara po jednom kilogramu (oko 0,07 evra). Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!