Šabac: Čivava ubijena lopatom

Šabačko tužilaštvo istražuje slučaj zlostavljanja psa rase čivava. Sumnja se da je pas ubijen lopatom.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2010.

15:39

Default images

Šabačko tužilaštvo dostavilo je predlog osnovnom sudu u Šapcu za preduzimanje istražnih radnji u slučaju zlostavljanja psa rase „čivava“, čiji je vlasnik Nikola Nenadović.

Advokat u ovom slučaju Slobodan Stašević smatra da ima dovoljno dokaza da se protiv komšije T.M. podigne tužbeni zahtev jer, kako on navodi, postoje dokazi da je pas ubijen lopatom, što je potvrdio obdukcioni veterinarski nalaz.

Stotinak metara od kuće Slavka Bursaća, komšije su pronašle čivavu pretučenu do smrti.

“Došla je naša komšinica, jednog prijatelja ćerka, i pitala nas gde nam je kuče. Mi smo rekli da je tu bilo u dvorištu. Ja sam pošao tamo da vidim, a ona je rekla da ga je komšija Toma ubio”, priča Slavko Bursać.

“Ta komšinica, te devojke majka, je čula kako ga je on tukao i da je pas tri puta skiknuo. Verovatno je on zatvorio kapiju da ne bi pobegao jer to je mali pas. Ja sam ga samo pitao: ‘Što ga nisi samo isterao iz dvorišta?’”, dodaje on.

Slučaj je policiji prijavio Nikola Nenadović, Slavkov zet, koji je i vlasnik psa.

“Pas je bio poklon mojoj kćerki za rođendan. Često je dolazila da se igra sa njim i ovde smo ga donosili”, kaže on.

Advokat Slobodan Stašević smatra da ima dovoljno činjenica da se protiv osumnjičenog T.M. podigne optužni predlog, jer osim svedoka, poseduje i materijalne dokaze.

“Obdukcioni zapisnik od 21. avgusta ove godine pokazao je da je smrt kod psa rase čivava, vlasnika Nikole Nenadovića, u ovom slučaju oštećenog, nastupila je usled više udaraca tupim mehaničkim oruđem po glavi psa po imenu Bleki, zavedenom u registar”, objašnjava on.

Za ovo delo odnedavno je pooštrenom kaznenom politikom predviđena, osim novčane, i kazna zatvora do godinu dana.

Osumnjičeni komšija, kada smo ga pozvali, nije želeo da komentariše ovaj događaj. Svedoci takođe nisu hteli pred kamere, ali su rekli da će svedočiti na sudu. U međuvremenu, tužilašvo je sudu dostavilo predlog za preduzimanje istražnih radnji.

Predsednica Udruženja ”Prijatelji životnjia grada Šapca“ Aleksandra Lazarević smatra da će ovaj slučaj biti pomak u zaštiti životnja i kažnjavanju zlostavljača.

“Ovo će biti način da neko po prvi put bude osuđen zbog onog što je uradio životinji, što smatram da je neophodno da bismo imali rezultate kada je u pitanju ova oblast”, kaže ona.

U Osnovnom sudu u Šapcu kažu da će preduzeti sve mere predviđene zakonom u cilju rasvetljavanja ovog slučaja i utvrđivanja eventualne odgovornosti počinioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: