Slike lepotica iz Plejboja na aukciji

Plejboj magazin organizuje aukciju slika obnaženih lepotica objavljenih u tom časopisu poslednjih nekoliko decenija pod nazivom "Umetnost lepote", koja će biti održana 15. oktobra u galeriji u Dalasu u Teksasu.

Izvršni direktor Plejboja Kristi Hefner je rekla da su ona i kustos kompanije Eron Bejker izabrali ove slike iz arhive magazina i da one pretdstavljaju dela niza autora grupisanih oko jedne centralne teme.

Hefnerova je rekla da su izborom teme želeli da se bave suštinom Plejboja, "a to je da prikažemo neke od najlepših crteža i fogotrafija najlepših žena sveta".

Među delima 11 autora nalaze se dva rada Alberta Vargasa čije su slike nagih žena krasile mnoge kamione ili mehaničarske radnje, komad pod naslovom "Jugoslovenski nudistički kampovi" od Leroj Nimana , dva dela Patrika Nagela i komplet od četiri stripa umetnika Harvija Kurcmana i Vila Eldera.

Slike su objavljivane u Plejboju tokom nekoliko decenija od 1956. do 1985.

Očekuje se da će najvišu cenu postići radovi Nimana i Vargasa, a da će Vargasova naslikana plavuša s velikim grudima doneti 60.000 dolara.

Potpredsednik galerije u Dalasu Džared Grin je rekao da je tržište dosta dobro za oba ova slikara poznata po svojim "sugestivnim ilustracijama žena".

Dela iz arhiva Plejboja su poslednji put bila na aukciji 2003. godine povodom 50 godina izlaženja časopisa.

Hefnerova je rekla da kompanija ne voli da organizuje aukcije suviše često jer onda ne bi više bile posebne.

Bejker, kustos časopisa, je rekao da ovi radovi pokazuju odnos kompanije prema seksualnosti.

"Ovde se prikazuje seksualnost na jedan pozitivan, zdrav i oslobođen način koji dozvoljava ovim ženama da se zabavljaju. One uživaju u životu, to su devojke iz susedstva," rekao je on.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво