Sreda, 21.07.2010.

10:41

Poginuo mladić u fabrici "Fijat"

Tokom popravke krova na pogonima fabrike “Fijat automobili Srbija” u Kragujevcu, smrtno je stradao Boris Čavrak, 24-godišnji mladić iz Vrbasa.

Izvor: B92

Default images

Čavrak se okliznuo radeći na krovu i pao sa visine nešto manje od 10 metara. Reč je o nesrećnom slučaju i nema elemenata krivičnog dela, tvrde zvaničnici.

Nesreća se dogodila jutros u 6.30, kada je Boris Čavrak sa svojim kolegama radio na demontaži krova nekadašnje “Zastavine” proizvodne hale.

Kako tvrde očevici, mladić se okliznuo i pao sa krovne konstrukcije pogona “Mehaničke obrade” na teretno vozilo parkirano pored objekta na kojem su radili. Kako saznajemo nastradali nije koristio zaštitnu opremu.

Republički inspektor rada Ljubiša Petković obišao je mesto nesreće i pri tom naglasio da na gradilištu nije video sigurnosno uže za koje bi trebalo radnici da se vežu sigurnosnim pojasevima.

Nastradali Boris Čavrak radio je za preduzeće “Zormont” iz Beograda koje je kao podizvođača radova angažovala kompanija “Trimo”.

Istražni sudija Višeg suda u Kragujevcu Suzana Grujović naložila je obdukciju, a svi detalji će biti saopšteni po okončanju istrage.

Republički inspektor rada sutra bi trebalo da dobije elaborat o obezbeđenju gradilišta kako bi se utvrdilo da li su poštovane mere zaštite na radu, ali i da li su zaposleni obučeni za obavljanje ove vrste poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: