Ko se još seća Gorice Gajević

Gorica Gajević, bliska saradnica Slobodana Miloševića, postala je javna pravobraniteljka u Raškoj, aktuelizujući pitanje lustracije

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

08:01

Default images

Nekadašnja funkcionerka socijalista dobila je na sednici Skupštine opštine Raška poverenje 25 odbornika, dok je šestoro odbornika Demokratske stranke bilo uzdržano. Većinu u lokalnoj skupštini ima SPS.

Gajevićeva, pravnica po struci, tokom devedesetih godina je, kao visoka funkcionerka SPS-a, u sopstvenoj partiji bila poznata kao "osoba s milion funkcija". Bila je predsednica UO Kliničkog centra Srbije, pomoćnica direktora Srbijašuma. Pored toga, Gorica Gajević bila je član Upravnog odbora Nacionalnog parka "Kopaonik".

Nakon rušenja režima Slobodana Miloševića, pominje se u aferi kao vlasnica zemljišta koje je dobila od opštine Raška, a na kom se gradila sedmospratnica usred Nacionalnog parka "Kopaonik".

Neposredno do hotela Grand, treće pravno lice izgradilo je sedmospratnicu, a za uzvrat Gajevićeva je dobila 184 kvadrata, nekoliko apartmana. Posle pritiska javnosti, ona zemljište vraća opštini Raška, u čijem je vlasništvu, prema poslednjim informacijama, i danas.

Neposredno pre hapšenja Slobodana Miloševića, Gajevićeva optužuje novu vlast za revanšizam i "politički kanibalizam", poručujući da neće imati miran san.

“Ovo zlo vam nećemo zaboraviti i oprostiti”, rekla je tada Gorica Gajević.

Nova javna pravobraniteljka je, nakon što je izgubila sve funkcije, na pitanje plaši li se da će policija doći i na njena vrata, odgovorila: "Neka dođu. Ne plašim se. U životu nikad nisam radila ništa protiv zakona. Zakon - to sam ja."

Uz obrazloženje da je uznemiravamo, Gorica Gajević nije želela za B92 da daje izjavu.

Gajevićeva: Nemam političkih ambicija

Gorica Gajević rekla je da nema političkih ambicija.

"Ova funkcija je strogo profesionalnog karaktera i ne poznaje politiku, niti sa njom ima veze. Ccak je i znatno manja od funkcije sudije. Svoj posao ću obavljati profesionalno i korektno. Po struci sam pravnik i pravom isključivo želim da se bavim", rekla je Gorica Gajević.

Ona je dodala da joj je "veoma drago" što u lokalnoj skupštini nije bilo nijednog glasa protiv njenog izbora za javnog pravobranioca.

"To samo dokazuje da moji sugradjani dobro znaju šta je istina, a šta laž", kazala je Gorica Gajević.

Odbornici Skupštine opštine Raška imenovali su juče bivšeg generalnog sekretara Socijalističke partije Srbije za javnog pravobranioca.

Nekadašnja funkcionerka socijalista dobila je na sednici Skupštine opštine Raška poverenje 25 odbornika, dok je šest odbornika Demokratske stranke bilo uzdržano.

Većinu u lokalnoj skupštini, koja ima 31 odbornika, ima SPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: