Makedonci grade deo Koridora 8

Do kraja ove ili početkom naredne godine biće poznat koncesionar koji će graditi Koridor 8 dužine 380 kilometara kroz Makedoniju.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 14.07.2010.

08:26

Default images

Autoput će Makedoniju povezati sa Bugarskom na istoku i Albanijom na zapadu, a izgradnja tog Koridora koštaće oko 1,2 milijarde evra.

Vlada Makedonije bi trebalo da odobri subvencije od oko 200 miliona evra, izjavio je makedonski ministar saobraćaja Mile Janakieski.

Janakieski je naveo da privrednici apeluju na državu da konačno izdvoji novac za putnu i železničku infrastrukturu kako bi se omogućio efikasniji prevoz robe. Kako prenose makedonski mediji, procene pokazuju da je za deo pruge ka Bugarskoj potrebno izdvojiti oko 400 miliona evra.

Ministar je podsetio da su u toku radovi na obnavljanju lokalnih puteva u Makedoniji zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena od Svetske banke.

Poslovni sajtovi u regionu podsećaju da je Koridor 8 veliki infrastrukturni projekat Evropske unije čiji je cilj da poveže Crno i Jadransko more.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: