Za akva-park u Bačkoj 21 mil. evra

Kompanija „Akva terming investa“ iz Slovačke uložiće u izgradnju akva-parka u Bačkom Petrovcu 21 milion evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

09:08

Default images

U ovu svrhu je odvojena parcela od 20 hektara, a očekuje se zapošljavanje do 500 radnika. Završetak izgradnje parka se očekuje za godinu dana.

„Ovaj najmoderniji i najveći akva-park na Balkanu zaposliće u startu 100 radnika, a kasnije i do 500 i otvoriće mogućnosti za mnoge preduzetničke inicijative“, kaže Jan Britka, predstavnik investitora i direktor LB parka, firme ćerke slovačke kompanije.

On kaže da ovakve investicije mogu potpuno da izmene privrednu strukturu mesta i dodaje da je cilj da u ovom delu Srbije osim poljoprivrede dominantan bude turizam.

Investitori su, inače, potpisali u Srbiji verovatno jedinstven sporazum s lokalnom samoupravom koja je preuzela na sebe samo jedan zadatak – da maksimalno skrati procedure i da zahteve „Akva terming investa“ rešava prioritetno.

„Počeli smo odlično jer je Ministarstvo poljoprivrede na naš zahtev postupilo brzo i za svega nekoliko dana sprovelo proceduru razdeobe privatne i državne zemlje i tako omogućilo da se parcela od 20 hektara izdvoji za akva-park“, kaže narodni poslanik Pavel Marčok koji „po prirodi funkcije mora da gura administraciju da ne kasni“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: