Dostupni linkovi

Legijina kuća ostaje državi Srbiji



Kuća Milorada Ulemeka Legije, koji služi zatvorsku kaznu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, u beogradskom naselju Cerak, ostaće u vlasništvu države, izjavila je ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

U intervjuu Nezavisnim novinama, Malović je najavila da će Ulemekova kuća, oduzeta odlukom suda, biti ponuđena Ministarstvu unutrašnjih poslova ili gradu Beogradu.Razmatra se i mogućnost da se u njoj nalazi centar za socijalni rad ili dom za stara lica.

Malovićeva je ocijenila da su efekti Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog djela, koji se u Srbiji primenjuje od prošle godine, jasno i nedvosmisleno pokazali da se vršenje krivičnih djela organizovanog kriminala i korupcije ne isplati."Odmah po usvajanju zakona bilo je jasno da je u pitanju moćno sredstvo, koje od prvog dana primene daje odlične rezultate", konstatovala je ona.

Malovićeva je istakla da se pokazalo da je za kriminalce oduzimanje imovine bolnije od zatvora, jer su oni spremni da iza rešetaka provedu po više desetina godina kad znaju da ih kad izađu čeka enormno bogatstvo.

"I ovim zakonom oduzeta im je ekonomska moć i time smo im poslali jasnu poruku da se kriminal ne isplati i da će sve što je stečeno kriminalnim radnjama biti oduzeto", rekla je ona
XS
SM
MD
LG