Region

Petak, 05.09.2008.

13:34

Opašće cene nekretnina u Crnoj Gori

Centralna banka Crne Gore ocenila je da se može očekivati da u narednom periodu cene nekretnina u zemlji počnu da opadaju.

Izvor: FoNet

Default images

Istraživanje Centralne banke pokazalo je da su cene nekretnina u Crnoj Gori znatno precenjene, na šta značajno utiču najnovija kretanja na tržištu kapitala i stagnacija u prilivu stranih direktnih investicija.

Dok je za kvadratni metar u Hrvatskoj potrebno izdvojiti 2,67 prosečnih plata, u Crnoj Gori je potrebno 4,08 plata. Takođe, sa prosečnim proizvodom po stanovniku, crnogorski građanin može da kupi 2,63 metra kvadratnih u Crnoj Gori, a hrvatski građani 5,55 kvadrata.

Prosečna cena kvadratnog metra stambenog objekta je u maju ove godine u Crnoj Gori, prema istraživanju Centralne banke, iznosila 1.738 evra, za 2,4 odsto više nego prethodne godine.

Najskuplji su stanovi koji imaju manje od 65 kvadrata i nalaze se ispod šestog sprata i imaju telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: