Najnovije vesti
Vesti Društvo
Danas na fakultetima rang-liste

Danas na fakultetima rang-liste

drustvo

Većina fakulteta u Srbiji objavila je preliminarne rang-liste za upis u prvu godinu studija. U toku je podnošenje žalbi na rangiranje. Konačne rang-liste, u zavisnosti od fakulteta, biće objavljene između 5. i 13. jula, nakon čega slede upisi.

Trenutno je u toku razmatranje prigovora, dok će se upisivanje obaviti od 6. do 14. jula, u zavisnosti od fakulteta. Konačnu rang-listu Pravni, Poljoprivredni i Građevinski objaviće već danas, Ekonomski, FPN i Mašinski sutra, a odmah zatim i Farmaceutski i DIF. Medicinski fakultet objaviće konačnu rang-listu tek 12. jula, a Arhitektonski 13. jula. Mesta za drugi upisni rok ostaće na Veterini, Poljoprivrednom, Hemijskom, ETF-u, Fizičkom, Građevinskom, Mašinskom, Rudarsko-geološkom i Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Upis na prvu godinu studija Niškog univerziteta traje danas i sutra. Na Elektronskom fakultetu prijemni su položila 194 studenta i svi će upisati studije na budžetu. Upis na niški Pravni fakultet počinje sutra i traje do 12. jula. Prijemni je položilo 596 studenata, od kojih će 280 biti upisano na teret budžeta. Rang-lista na Medicinskom fakultetu biće istaknuta sutra, posle današnjeg uvida kandidata u rezultate prijemnog ispita.

Jedanaest fakulteta Kragujevačkog univerziteta istaklo je preliminarne rang-liste. Posle prvog upisnog roka najviše slobodnih mesta ostaće na Agronomskom fakultetu u Čačku, Mašinskom u Kraljevu i Kragujevcu, dok je na Ekonomskom ostalo mesta samo za samofinansirajuće studente. Mesta ima još i na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Samo dva dana od kada je završen i poslednji prijemni ispit na Novosadskom univerzitetu, većina fakulteta već je objavila preliminarne rang-liste, dok će konačne biti objavljene u petak, 8. jula. Slobodnih mesta ostaće na bar polovini fakulteta, na Tehnološkom, Građevinskom, Poljoprivrednom i Učiteljskom fakultetu. Broj prijavljenih kandidata premašio je kapacitete na Filozofskom, Medicinskom, Akademiji umetnosti, Tehničkom fakultetu 'Mihajlo Pupin' iz Zrenjanina i Fakultetu fizičke kulture.