Vantelesna oplodnja o trošku države

Vantelesna oplodnja obavljaće se o trošku RZZO, osim u tri državne institucije, i u šest privatnih bolnica, piše Blic.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 18.08.2008.

02:34

Default images

U Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje navode da se na tender koji su raspisali javilo šest privatnih ordinacija koje ispunjavaju uslove za vantelesnu oplodnju i sa kojima će RZZO potpisati ugovor.

"Čeka se potvrda kapaciteta vantelesnih oplodnji na godišnjem nivou, nakon čega će biti potpisan ugovor sa privatnim bolnicama, i one će moći da počnu sa radom", kaže direktorka RZZO Svetlana Vukajlović.

Prošle godine u Srbiji je obavljeno 699 vantelesnih oplodnji od 1.000 odobrenih. Zbog postojećih kapaciteta GAK "Narodni front", GAK u Višegradskoj i GAK u Novom Sadu, nisu mogli da omoguće usluge većem broju pacijenata, tako da je RZZO odlučio da u program uključi i privatne bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: