'Elektronski dnevnik' za roditelje

Novosadska Osnovna škola Žarko Zrenjanin je, u saradnji sa preduzećem Media-net, pokrenula projekat 'elektronskog dnevnika'.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2005.

13:58

Default images

Njime je roditeljima, čija deca pohađaju ovu školu, omogućeno da preko Interneta dođu do podataka važnih za školovanje njihove dece. U fazi testiranja je i SMS provera ocena. Namera je bila da se roditeljima pruži mogućnost da u svakom momentu znaju kako njihovo dete napreduje u školi.

Ideja se rodila još početkom godine, a njena puna realizacija kreće od septembra. Roditeljima je omogućeno da preko interneta vide ocene, zamerke i pohvale koje njihova  deca dobijaju, ali i druge bitne podatke bitne za školovanjem dece. U školi kažu da su i  od drugih roditelja čuli slične komentare u vezi sa 'elektronskim dnevnikom'.

Osim što je roditeljima omogućeno da na jednostavan način, koji ne oduzima mnogo vremena, prate napredak svoje dece, ovaj projekat predstavlja i iskorak u elektronskom  opismenjavanju ovdašnje populacije. Ne želeći da ostanu samo na 'elektronskom  dnevniku', u školi su uveli još jednu novinu - omogućili su roditeljima da putem SMS  poruka proveravaju ocene svoje dece. Ovaj projekta je još uvek u fazi testiranja, ali kažu  da će i on uskoro u potpunosti profunkcionisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: