Najnovije vesti
Vesti Svet
Mis Libana OSTALA BEZ TITULE zbog posete Izraelu

Mis Libana OSTALA BEZ TITULE zbog posete Izraelu

Libanka koja živi u Švedskoj ostala je bez krune kraljice lepote pošto su organizatori nadmetanja za Mis Libana emigrantkinja otkrili da je posetila Izrael prošle godine.

amanda hana Foto: Facebook/Amanda Hanna / Facebook
amanda hana
Foto: Facebook/Amanda Hanna / Facebook

Amanda Hana osvojila je tu titulu Mis, ali je je prošlogodišnja školska ekskurzija u Izrael sa švedskim pasošem koštala tutule.

Odluku o tome doneo je libanski ministar turizma jer poseta Izraelu predstavlja kršenje libanskih zakona. U Libanu se svaki kontakt s Izraelcima smatra nelegalnim i oni koji prekrše zakon rizikuju da budu osuđeni na zatvorsku kaznu.

Izrael se smatra neprijateljskom zemljom i putovanja u nju su zabranjena Libancima, a takođe i dolazak Izraelaca u Liban.

Nakon putovanja u Izrael Hana je napisala na svom Fejsbuk nalogu: "Ispostavilo se da sam pogrešila", aludirajući na ranije prepostavke o jevrejskoj državi.

"Bio je to divan izlet i ja sam izuzetno srećna što sam učestvovala", dodala je Hana, ocenivši da je nedelja provedena u Izraelu bila jedna od najboljih u njenom životu.

Ovo nije prvi put da se libanska učesnica nadmetanja za kraljicu lepote našla u nevolji zbog veza s Izraelom. Januara 2015. godine Mis Libana je skoro izgubila krunu nakon što se fotografisala sa Mis Izrael.

Izraelka je tu fotografiju objavila na svom Instagram nalogu, a Libanka se branila optuživši je da ju je naterala da se fotografiše u poslednjem trenutku bez njenog pristanka.

Liban je čak zabranio i film "Čudesna žena" jer je glavna glumica Izraelka koja je služila izraelsku vojsku.