Bez većih zahvata: Odmiče sređivanje HAREMLUKA

Lokalne vesti - Sreda 23.08.2017 - 13:46

Radovi na sređivanju zgrade Haremluka u Vranju još uvek traju, a još uvek se ne zna kada će biti otvoren novi restoran u ovom objektu.

Haremluk neće menjati izgled FOTO: OK Radio Haremluk neće menjati izgled FOTO: OK Radio

Predaja objekta novim zakupcima je izvršena početkom meseca, a radovi na raščišćavanju i uređenju dvorišta i prostorija su krenuli odmah nakon toga.

Sređivanje ovog poprilično devastiranog objekta traje više od dve nedelje, a zakupci najavljuju da na objektu neće biti izvršene nikakve značajnije promene.

- Ne planiramo da ništa menjamo u objektu ni oko njega, planiramo da samo saniramo oštećenja i okrečimo unutrašnjost zgrade – kaže jedan od zakupaca Saša Zlatanović.

U slučaju bilo kakvih preuređenja objekta, obavezna je saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša, jer je ceo kompleks Pašinog konaka pod zaštitom države.

Pašini konaci u Vranju, kao spomenik kulture, ne sme se prepravljati, doziđivati ni rušiti, a zabranjena je svaka gradnja i ma kakva promena oblika terena ili izvođenje radova na njemu i njegovoj neposrednoj blizini bez dozvole Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš.

Iz Zavoda navode da će njihovi stručnjaci koji su zaduženi za Vranje oceniti da li je potrebna intervencija ove ustanove.

Inače, Zlatanović nije mogao da preciznije navede datum kada bi Haremluk moga da ponovo bude otvoren.

- Ne žurimo sa radovima jer želimo da sve to bude urađeno kako treba.

Ja bih želeo da to bude u narednih mesec dana, ali ćemo videti da li je to izvodljivo
– kaže Zlatanović.

Novi zakupci nameravaju da Haremluk ostane elitni poslovni klub, kao što je bio i u vreme dok je njime gazdovao “Simpo”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: