Utorak, 22.08.2017.

14:39

Katar: Hadžiluk za političku manipulaciju

Katarsko Ministarstvo spoljnih poslova ocenilo kao "nelogičnu" odluku Saudijske Arabije da samo katarske hodočasnike preveze saudijskim avionima u Meku.

Izvor: Beta/AP

Katar: Hadžiluk za političku manipulaciju
Getty images

Takođe, to ministarstvo je upozorila na korišćenje hadžiluka kao "sredstva političke manipulacije".

U saopštenju, koje je prenela državna Katarska novinska agencija, kritikovan je saudijski kralj Salman jer je ponudio da katarske vernike preveze o svom trošku.

Kataru i katarskim hodočasnicima "nije potrebna pomoć u pokrivanju troškova hadžiluka i predstavljanju toga kao milosrdja".

Posle prekida diplomatskih odnosa četiri arapske zemlje s Katarom, zbog njegovog navodnog podržavanja terorista, Saudijska Arabija je prošle sedmice otvorila granicu s Katarom kako bi hodočasnici mogli da idu u Meku na godišnji hadžiluk koji počinje krajem avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: