Dvojica poginula u sudaru

D. N.

21. 08. 2017. u 21:58

Teška saobraćajna nesreća na bratinačkoj petlji, u ponedeljak po podne, kod Požarevca. Na licu mesta su nastradali vožači od 29 i 48 godina, čiji identitet još nije poznat

Двојица погинула у судару

U udesu su učestvovali "fijat punto" i "fijat marea", Foto: RTS

Dvojica muškaraca, starosti 29 i 48 godina, čiji identitet još nije utvrđen, poginula su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak dogodila na bratinačkoj petlji, u blizini Požarevca.

Do nesreće je došlo oko 13 sati, kada su se sudarila dva putnička automobila - "fijat marea" i "fijat punto", u kojem su se nalazili nastradali. Kako smo nezvanično saznali, do udesa je došlo iza jedne od brojnih okuka, kada je jedno vozilo naglo skrenulo iz svoje na suprotnu traku i udarilo u vozilo koje mu je dolazilo u susret.

Snežana Dubajić, osnovni javni tužilac u Požarevcu, rekla je za "Novosti" da identitet stradalih još uvek nije utvrđen.

- Jedino što se do sada pouzdano zna to je da su dva lica podlegla povredama na licu mesta, jedno je zadobilo teške, a jedno lakše povrede. Nakon uviđaja, naložena je obdukcija tela poginulih - rekla je Dubajić.

Za vreme uviđaja, koji su obavili pripadnici Policijske uprave i Osnovnog javnog tužilaštva Požarevac, saobraćaj na veoma prometnoj bratinačkoj petlji bio je u prekidu oko dva sata, a vozila su preusmeravana na alternativne pravce.

Posle odnošenja vozila, na mestu tragedije su ostali delovi farova i gumene rukavice forenzičara, kao svodočanstvo nesreće. Na kolovozu nije bilo vidljivih tragova kočenja, što govori o tome da se radi o direktnom sudaru bez prethodnog usporavanja.

Inače, bratinačka petlja je saobraćajnica usred njiva, sa nepreglednim i opasnim okukama. Na njoj je ograničenje 60 kilometara, ali mnogi vozači ovo pravilo ne poštuju, već voze daleko brže od dozvoljenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije