Košarkašice beogradskog Partizana krenule

Košarkašice beogradskog Partizana 1953 počele su pripreme za novu sezonu. ’Crno-bele’ sa novim trenerom i pojačanjima žele trofeje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

21:23

Košarkašice beogradskog Partizana krenule

Ekipu će u narednom periodu sa klupe voditi Blagoja Ivić, a na parketu Miljana Bojović.

Košarkašice Partizana su bez titule od 2013. godine, kada su osvojile prvenstvo, kup i regionalnu ligu.

Novi trener ekipe je Blagoja Ivić, poslednjih godina trener košarkašica subotičkog Spartaka, a pre toga tvorac ’čuda iz Kosjerića’, ekipe Crnokose koju je uveo u Superligu.

Najzvučnije pojačanje igračkog kadra je Miljana Bojović, povratnica u srpsku košarku. Prošle sezone bila je članica Burža, jedan od najboljih asistenata Evrolige, a ranije je nastupala za Barselonu, Fenerbahče, klubove iz Poljske i Slovačke.

Nove članice kluba iz Humske su i Žaklina Janković, koja je prošle sezone nastupala za Kraljevo, kao i bivše članice Radivoja Koraća, Lidija Vučković i Milica Mitrović.

U planu je dovođenje još jedne igračice na poziciji pet.

Iz prošlogodišnje ekipe ostale su Milica Špikić, Marija Petrović, Olga Stepanović, Ana Miletić i Jelena Mitić, šansu će tražiti i mlade Marijana Bešić, Anja Ignjatović, Teodora Banković, Marta Jovanović, Nina Samardžić...

Zahvaljujući predsedniku kluba u prethodne dve godine smo uspeli da stabilizujemo klub. Izmirili smo sve obaveze u tom periodu prema svim igračicama, trenerima i prema spoljnim saradnicima. U rezultatskom smislu, plan nam je da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu i da odigramo oba finala u domaćim takmičenjima. Što se tiče WABA želimo da ponovimo ulazak u Superligu gde nas očekuje realna borba za četvrto nesto koje vodi na Fajnal-for. Mislimo da se pet ekipa izdvajaju u Superligi, a to su prošlogodišnji pobednik Celje, Beroe, Montana, Istanbul i Budućnost. Zvezda i mi ćemo tražiti svoju šansu da nekom pomrsimo račune. Jedan od razloga dovođenja trenera Ivića je da neko maksimalno pomogne treneru Svetlani Mitrović u radu sa najmlađim kategorijama,“ rekao je na okupljanju ekipe direktor kluba Srbobran Filipović.

Košarkašice Partizana će prvu fazu priprema odraditi u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: