VTA: Veliki skok Krunićeve za "pretnju" Jankovićevoj

Srpska teniserka Aleksandra Krunić napredovala je za osam pozicija posle odličnog nastupa na mastersu u Sinsinatiju i sada zauzima 77. mesto na ovonedeljnoj VTA listi.

Krunićeva je u Sinsinatiju priredila tri iznenađenja pobedama nad Soranom Kirsteom i Frančeškom Skjavone u kvalifikacijama, kao i nad šampionkom Rolan Garosa Jelenom Ostapenkom, pre eliminacije od Karle Suarez Navaro, što je je donelo skok na listi.

Ona se sada približila srpskoj broj jedan Jeleni Janković koja je ostala 68. teniserka sveta, Ivana Jorović je 181, Nina Stojanović je tri pozicije iz nje, a mlada Olga Danilović ponovo 514, što joj je najbolji renking u karijeri.

Na vrhu je i dalje Karolina Pliškova, ali sa prednošću od samo pet poena u odnosu na Simonu Halep, dok je Garbinje Muguruza ponovo treća nakon što je pobedila na turniru u Sinsinatiju i prestigla Angeliku Kerber, Elinu Svitolinu i Karolinu Voznijacki.

Poredak najboljih 10:

1. (1) Karolina Pliškova (Češka) 6.390 bodova
2. (2) Simona Halep (Rumunija) 6.385
3. (6) Garbinje Muguruza (Španija) 5.860
4. (4) Elina Svitolina (Ukrajina) 5.650
5. (5) Karolina Voznijacki (Danska) 5.350
6. (3) Angelika Kerber (Nemačka) 5.146
7. (7) Džoana Konta (Velika Britanija) 4.750
8. (8) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 4.410
9. (9) Venus Vilijems (SAD) 4.216
10. (10) Agnješka Radvanjska (Poljska) 3.855...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво