Počeo Medjunarodni festival folklora u Lebanu

LEBANE

Devet  folklornih ansambala iz Srbije, Grčke, Makedonije i Rumunije učestvuje ne osmom Medjunarodnom  festivalu folklore koji je sinoć otvoren u Lebanu .

V.d. direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Jović rekao je na otvaranju da Lebane I na ovaj način želi da vrati svoj stari sjaj I da I svojim gostima pokažu sve lepote ovog mesta.

Prve večeri nastupili su Duvački okestar Stivena Durmiševića, KUD „ Etnos“ iz Skoplja, KUD „Giras“ iz grada Kavale u Grčkoj, KUD „Toplica“ iz Prokuplja, KUD „Stojan Novaković“ iz Blaca , sa kojim su Lebančani pobratimi,  kao KUD „ Jablaničko kolo“ iz lebane, koji je I domaćin festival.

Predsednik „ Jablaničkog kola“ Tomislav Jović  rekao je da je ponosan na svoj ansambI  ali I na lokalnu samoupravu koja je omogućila održavanje ove manifestacije.

Najvaljeno je da će Festival folklora u Lebanu od sledeće godine biti svojevrsna smotra ansambala iz celog regiona a u cilju očuvanjja etno muzike Balkana za koju je ocenjeno da je “sve  cenjenija u svetu”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare