BiH

Špirić: Ono što su junaci odbranili u ratu, izdajnici u Sarajevu gube u miru

Špirić: Ono što su junaci odbranili u ratu, izdajnici u Sarajevu gube u miru
Foto: Ilustracija | Špirić: Ono što su junaci odbranili u ratu, izdajnici u Sarajevu gube u miru

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da odluka Ustavnog suda BiH da odbije apelaciju institucija Republike Srpske u vezi sa knjiženjem vojne imovine predstavlja najsnažnije kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma od njegovog potpisivanja do danas, pa i Ustava BiH.

"Ono što čini Ustavni sud BiH je klasično nasilje i otimačina imovine Republike Srpske. Ali, ono čega se ja plašim jeste da ono što su srpski junaci odbranili u ratu, postoji mogućnost da srpski izdajnici u Sarajevu izgube u miru", rekao je Špirić. 

Ustavni sud BiH odbio je kao neosnovanu apelaciju Republike Srpske podnesenu protiv presuda Suda BiH, kojima je naloženo da vojni objekat "Veliki Žep" na Han Pijesku bude uknjižen na BiH. 

Presudama Suda BiH, koje su donesene 2015. i 2016. godine Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove obavezana je da uknjiži na BiH objekat i zemljište površine 11.474 metra kvadratna na Han Pijesku, te da nad njima budu izbrisana sva prava Republike Srpske. 

U Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove je rečeno da nema uslova za sprovođenje presude Suda BiH o upisu imovine u Han Pijesku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije