Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 16.08.2017.

23:53

Savić i studenti otputovali na Univerzijadu

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je na Tajvan na Univerzijadu gde se u prvom kolu, 18. avgusta, sastaje sa Južnom Afrikom.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić i studenti otputovali na Univerzijadu
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Dva dana kasnije na programu je meč sa Mađarskom, a 21. avgusta protivnik će biti Kanada.

Ovu reprezentaciju vodiće Dejan Savić, koji je još ranije odredio spisak igrača koji će pokušati da osvoje zlato.

Na spisku su: Đorde Lazić, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević. Pored Savića, u stručnom štabu su treneri Uroš Stevanović, Žarko Petrović i Stefan Čirić, fizioterapeut Vlada Radović i lekar dr Ivan Marijanović.

Radomir Drašović, koji igrao sa Radojevićem Svetsko juniorsko prvenstvo, rekao je da je ovo nova šansa za mlade igrače.

"Veliki su motiv i želja da se dokažem u senirskoj podmladjenoj ekipi. Bio sam spreman da nemam pauzu. Samo pola dana odmora a posle toga Radojević i ja smo spremni došli na pripreme. Velika je čast što nas vode Savic i njegov stručni stab. Doneće dosta toga u igri i nje.Ne zmamo sastave ali Mađari će sigurno biti jaki kao rival, Rusija skoro kompletna. Maksimalan prilaz svakoj utakmici. Idemo na najviši plasman a svaka medalja je uspeh", istakao je Drašović.

Gavril Subotić je ovog leta osvojio Svetsku ligu u Ruzi.

"Dolazak Savića daje ozbiljnost čitavoj priči, nama mlađima dodatni motiv za dokazivanje. Imamo dobar tim, pokriven na svim mestima. Radojević i Drašović su sigurno umorni, Jakšić Rašović i Ranđelović su imali naporno Svetsko prvenstvo tako da ćemo mi ostali da u početku više povučemo fizički. Znam Mađare iz juniorskih dana, biće teška utakmica u grupi", dodao je Subotić.

Najiskusniji je Sava Ranđelović.

"Uvek kada igraš za reprezentaciju ne treba ti neki motiv. Ništa nije teško. Pokazaćemo da smo spremni i da imamo dobru ekipu. Očekivao sam da Dejan Savić vodi tim jer su u pitanju igrači koji predstavljaju budućnost. On nam daje dodatnu snagu i motiv da igrama pokažemo da vredimo za medalju. Znam da Italijani dolaze i mladom sastavu, da su Rusi i Japanci skoro kompletni kao na Svetskom prvenstvu u Budimpešti".

Trener Stefan Ćirić je kazao da će Univerzijada biti pravo mesto da se vaterpolisti dokažu selektoru Saviću.

"Ranije nije bilo prilike da budemo sa ovim momcima na takmičenjima jer su seniori imali brojne obaveze. Sada se otvorila mogućnost. Imamo sistem i svi igrači su uključeni u rad reprezentacije od ranije. Očekujem miks juniora i seniora u drugim reprezentacijama. Momci su vaspitani da uvek idu na prvo mesto, pokušaćemo i sada to da uradimo. Imamo uslove za tako nešto", zaključio je Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve