0
Ostali sportovi

UNIVERZIJADA U TAJPEJU: Dejan Savić predvodi srpske vaterpoliste

Objavljeno: 16.08.17 u 16:22

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je na Igre, koje će se održati u kineskom Tajpeju od 18.do 31. avgusta.

Univerzitetsku selekciju Srbije sa klupe će predvoditi selektor A tima Dejan Savić. Sastav u kojem „delfini“ odlaze u Aziju formiran je od značajnog broja igrača koji su već nastupali za „A“ selekciju. Na Univerzijadi će igrati standardni reprezentativci naše zemlje Sava Ranđelović i Nikola Jakšić, a u ekipi su i Strahinja Rašović, Gavril Subotić i Radomir Drašović.

-Uvek kada igraš za reprezentaciju ne treba ti neki motiv. Ništa nije teško. Pokazaćemo da smo spremni i da imamo dobru ekipu. Očekivao sam da Dejan Savić vodi tim jer su u pitanju igrači koji predstavljaju budućnost. On nam daje dodatnu snagu i motiv da igrama pokažemo da vredimo za medalju. Znam da Italijani dolaze i mladom sastavu, da su Rusi i Japanci skoro kompletni kao na Svetskom prvenstvu u Budimpešti- rekao je Sava Ranđelović za sajt VSS.

Srbija će takmičenje po grupama otvoriti utakmicom sa Južnom Afrikom 18. avgusta, dva dana kasnije sledi derbi sa Mađarskom, a prvu fazu takmičenja okončaće 21. avgusta mečom sa Kanadom.

Univerzitetsku selekciju ovog leta čine: Đorde Lazić, Strajo Dimitrije Ristić, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter