Prevareni turisti: Uzeo im novac za najam nepostojećeg apartmana u Hrvatskoj

Slovenačka policija istražuje slučaj prevarenih slovenačkih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši "najam" apartmana na hrvatskoj obali, a da takav stan ne postoji saznali su tek kada su došli na lice mesta i uzalud tražili i kućni broj i apartman.
Policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti pretkaznenog postupka o tome se ne može više reći, prenosi Poslovni dnevnik.
 
Sumnja se da je sve prevare izvela jedna osoba, pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenačkoj policiji.
 
Mediji su o tome pisali u julu, kada se javila žena koja je oglas o najmu apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na popularnom portalu za kupovinu i prodaju "Bolha". Nepoznatoj osobi u Celju, nakon potpisivanja ugovora o najmu, isplatila je 300 evra akontacije. Navodno joj se predstavio kao šogor vlasnika apartmana s kojim je kontaktirala uglavnom preko mejla, te telefonom koji je ugašen pošto je prevara otkrivena, a policija obaveštena.
 
U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetina.
  • Nervirach

    13.08.2017 12:18
    U jeee, svuda po okolini prevareni turisti sem u Srbiji. Trk po vaucere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet