Mali: Gradnja metroa u Beogradu od 2020. godine, imamo para

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da bi radovi na izgradnji beogradskog metroa mogli da počnu 2020. godine i da će prva linija ići od Makiškog polja do Mirijeva.
"Šlag na tortu trebalo bi da usledi 2020. godine, kada bismo mogli da zabodemo prvi ašov za metro. Imamo para da završimo taj projekat i za razliku od Dragana Đilasa ne planiramo da prva linija ide kroz Bulevar kralja Aleksandra, gde već sada postoji cela infrastruktura prevoza tramvaja i autobusa", rekao je Mali za list "Alo".
 
On je kazao da je, prema istraživanjima, najveći protok putnika od Makiškog polja, a najopterećeniji deo kod Sajma.
 
"Prva linija će ići Makiš-Sajam-Trg Republike-Pančevački most-Karaburma-Mirijevo", naveo je Mali.
 
Gradonačelnik Beograda rekao je i da će u narednih šest meseci u "Beogradu na vodi" početi da se gradi još pet velikih zgrada dve stambene i tri poslovne zgrade.
 
"Gradnja kule kreće u oktobru, šipovi su pobijeni, a sve je radjeno polako i studiozno zbog kompleksnosti terena, blizine reke", rekao je Mali.
  • Vojvodina Republika

    13.08.2017 12:53
    Nase pare za svoj metro imate...
  • Zivan

    13.08.2017 11:01
    Trasa koja je navedena je sklop nekoliko linija. Bilo bi dobro da je gradonačelnik izneo procenu koštanja izgradnje metroa, jer Beograd je, prema stavu Fiskalnpog saveta, prezadužen i ne bi se smeo zaduživati u narednih najmanje sedam, osam godina...
  • dbgrgt

    13.08.2017 10:26
    Kad njima pored sve krađe ostane para za metro, onda je prilično jasno kakvi su ovo lopovi. Narod nema leba da jede, a oni troše na fontane i metroe....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.