"Administracija SAD da se ponaša pristojno"

SAD su, zbog Severne Koreje, "u sve težoj dilemi, bačene u stisak krajnje bezbednosne uznemirenosti", piše danas severnokorejski list "Mindžu Džoson".

Izvor: Tanjug

Subota, 12.08.2017.

23:25

Foto: Gettyimages

"To je tragikomedija koju su sami napravili", dodaje list u svom uvodniku, preneo je AP.

List navodi da je snažna revolucionarna vojska Demokratske Narodne Republike Koreje sposobna za rat ukoliko to SAD žele, u stanju pripravnosti da otvori vatru na američko kopno i da čeka naređenje za konačni napad.

"Ukoliko administracija predsednika Donalda Trampa ne želi da američka imperija doživi tragičnu subinu tokom njegovog mandata, bolje da se ponašsaju i razgovaraju pristojno", pise u uvodniku.

Komentar lista usledio je nakon što je Tramp uputio nove pretnje Pjongjangu, poručujući da će Severna Koreja, ukoliko napadne SAD, zaista zažaliti i da je američko oružje "zapeto i napunjeno", ukazuje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: