POŽAR KOD BORA: Vatra je pod kontrolom, nema opasnosti

Tanjug

12. 08. 2017. u 11:05

Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv

ПОЖАР КОД БОРА: Ватра је под контролом, нема опасности

Foto Arhiva VN

Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv.

"Tinja pomalo na kilometar i po - dva odavde. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema, sve je pod strogom kontrolom", naglasio je Spaskovski.

Vatrogasna služba Bora je juče brzo reagovala i na terenu je bilo pet do šest vatrogasnih cisterni, a stigao je i jedan helikopter.

Pojedini mediji su javili da se vatra približava skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor, što je Spaskovski demantovao, ističući da nema nikakve opasnosti, jer u skladištu nema eksploziva.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije