Ex -Yu

Cia ne zna ko je predsjednik Srbije?

Cia ne zna ko je predsjednik Srbije?
Foto: Ilustracija | Cia ne zna ko je predsjednik Srbije?

Za američku obavještajnu agenciju (CIA) očigledno je vrijeme stalo. Drugačije ne mogu da se objasne podaci objavljeni na njihovom sajtu.

Naime, prema podacima ove agencije na predsjednik Srbije je još uvijek Tomislav Nikolić, a premijer Aleksandar Vučić, dok u Nemanjinoj 11 sjede još uvijek političari koji nisu ministri više od dvije godine. Centralna američka obaveštajna agencija je poslednji put ažurirala podatke o rukovodstvu Srbije 9. aprila 2015. godine.

Prema tim podacima predsjednik Srbije je Tomislav Nikolić, a premijer Aleksandar Vučić. Kada se pogleda spisak ministara, dolazi se do zaključka da su to ljudi koji su činili prvu Vučićevu vladu, prenosi "Telegraf.rs".

Naime, potpredsjednica Vlade i ministarka državne uprave je Kori Udovički, dok je na čelu resora poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković. Ivan Tasovac još uvijek "diriguje" kulturom, a privredom Željko Sertić.

Aktuelni šef BIA, koji upravo treba da sarađuje sa CIA, prema američkim podacima je i dalje na čelu Ministarstva odbrane, dok Srđan Verbić rukovodi prosvjetom.

Ministri su i dalje i Nikola Selaković, kao i Velimir Ilić, dok je Aleksandar Vulin na čelu starog resora, tj. zadužen je za socijalnu politiku.

Uzimajuću u obzir susrete koje su nedavno imali kako aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tako i premijerka Ana Brnabić sa najvišim predstavnicima američke administracije i čestitke koju su im prethodno uputili zbog izbora jasno da Vašington vrlo dobro zna ko rukovodi Srbijom.

Međutim, očigledno da administratori iz Lenglija ne haju previše za ažuriranjem podataka na zvaničnoj prezentaciji CIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije