Ćirković za VICE: Penal Njukaslu prvi u karijeri

Nedostatak novca, prazan indeks i britanska viza su razlozi zbog kojih nisam otputovao na revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona Njukasl – Partizan 2003.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

11:51

Ćirković za VICE: Penal Njukaslu prvi u karijeri
vice.com

Povreda noge na fudbalu me je ostavila da tu utakmicu gledam kod kuće. Društvo mi je pravio moj ćale Milivoje.

U tom trenutku nisam ni slutio da od te večeri rođenog oca neću više zvati Milivoje, već isključivo Ćirković.

U momentu kada Milivoje Ćirković kreće da izvede penal, ćale prosipa teoriju da nema šanse da promaši, jer se samo pametni ljudi zovu Milivoje. Došlo mi je da ga zadavim zato što maleriše. Ali, ispostavilo se da je bio u pravu. Mali je broj fudbalera za koje možemo da kažemo da su pametani, normalani, pristojni. Jedan od takvih jeste Milivoje Ćirković. Razgovor sa njim mi je to samo potvrdio.

Bežeći od rata u Bosni porodica Ćirković svoj novi dom počinje da gradi u Novoj Pazovi. Paralelno sa domom u tom gradiću nedaleko od Beograda, Milivoje počinje da gradi i svoju fudbalsku karijeru. Preko Radničkog iz Nove Pazove, Budućnosti iz Valjeva I Milicionara, 1999. godine stiže u Partizan. U Partizanu ostaje sve do 2010. godine kada i završava svoju karijeru. Za Partizan debituje u kup utakmici protiv Spartaka u Subotici. Svojim igrama, ponašanjem, borbenosću i brojem odigranih mečeva u dresu Partizana zaslužuje da se nadje u društvu legendi FK Partizan, a u srca svih navijača je nesumnjivo ušao u Njukaslu.

Kompletan intervju sa Milivojem Ćirkovićem pročitajte na sajtu VICE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: