• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savet Britancima: U Hrvatskoj ne pominjite Srbe

Izvor SRNA

Britanski TV kanal "Trevel" dao je više saveta Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku.

Savetovano im je da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece.

"Ako Hrvatsku povežete sa Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima", preporučuje ovaj britanski televizijski kanal u tekstu na svojoj internet stranici.

Britanskim turistima savetuju da paze na mine zaostale iz proteklog rata, ako se kreću po šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu.

Važna informacija za one koji će na hrvatsko more


Turistima preporučuju da je bolje da se voze autobusom, jer hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

"U Hrvatskoj je lako unajmiti automobil, ali su gotovo svi sa manualnim mjenjačem. Ne pričajte na mobilni telefon dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj", navodi kanal "Trevel".

U tekstu se dalje navodi da vozači u Hrvatskoj ponekad agresivno pretiču, pa je bolje gledati na put nego na okolinu, prenosi portal "Indeks".

"Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju", upozorava poznati britanski kanal.

"Hrvatska je lepo pakovanje neukusnih bombona"


Turistima je savetovano i da obrate pažnju na svetilišta u Hrvatskoj, te da se prema njihovim crkvama odnose sa poštovanjem.

Među savetima je i da se turistkinje u toples mogu skinuti na gradskim plažama, ali da moraju biti diskretne na jugu, gde je stanovništvo više konzervativno.

"Nikako to nemojte činiti u Vrbniku na Krku i uopšte u blizini crkvi", navodi britanski kanal.

Komentari 31

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kosovac

Jugoslovenima se nemoraju izjaniti jer su rusili nakvu zemlju koju svet nikada nece imati a dase ljute ako ih neko nazove srbinom zasto kad su im dedovi bili prvo srbi pa postali losi hrvati

Čiča

Ne znaju Englezi ni za Srbe ni Srbiju, a i hrvati su im drazi...

Ssss

To se zovu kompleksi. Hrvati dozivljavaju Jugoslaviju kao srpsku okupaciju, a cinjenica je da su Hrvati dobili drzavu zahvaljujuci tim istim Srbima koji su ih oslobodili od Austrougarske i ukljucili ih u zajednicku drzavu Jugoslaviju u kojoj su dobili odredjen stepen drzavnosti iz koje je kasnije raspadom Jugoslavije stvorena danasnja Hrvatska. Dakle da nije bilo Srba i Jugoslavije Hrvatska ne bi danas postojala kao drzava, kao sto to nikad nije ni bila. Druga stvar koja smeta Hrvatima je cinjenica da je jedan dio njihovog stanvnistva srpskog porijekla koji je pokatolicen i to je cinjenica jer i njihovi politicari tipa Ante Pavelic ili Franjo Tudjman imali su politiku da jedan dio srpskog stanovnistva pokatolice, a ostatak pobiju i protjeraju. I gdje su danas potomci tih pokatolicenih Srba nego u Hrvatskoj, a kako se izjadnjavaju, pa ne iznjasavaju se sigurno kao Srbi nego kao Hrvati.

special image