Pokrenut stečaj Dajners kluba

Privredni sud u Beogradu doneo je rešenje o otvaranju stečaja nad preduzećem za pružanje finansijskih usluga "Diners Club International Beograd".
Pokrenut stečaj Dajners kluba
Foto: Pixabay
Sud je utvrdio da su razlozi za pokretanje stečajnog postupka preteća nesposobnost plaćanja i prezaduženost preduzeća. Za stečajnog upravnika imenovana je Agencija za osiguranje depozita.
 
Sud je doneo rešenje kojim je utvrdio da je stečajni dužnik nesposoban za plaćanje, jer ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 40 dana od dana dospelosti obaveze. Na osnovu podataka sa sajta NBS utvrđeno je da je stečajnom dužniku račun u blokadi u neprekidnom trajnju do 40 dana počev od 3. maja do 12. juna i to u ukupnom iznosu od 624.159.065 dinara.
 
Sud je takođe utvrdio i da postoji osnov za pokretanje stečajnog postupka imajući u vidu da je gubitak društva iznad visine kapitala, odnosno da je imovina društva manja od obaveza za iznos od 1.949.459.000 dinara, da potraživanja društva iznose 772.277.000 dinara, a kratkoročne obaveze iznose 2.886.997.000 dinara.
 
Zahtev za pokretanje stečaja pokrenuo je "Diners Club International Belgrade" koji je ranije saopštio da je razlog za podnošenje zahteva prezaduženost tog preduzeća. Kako je navedeno, nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile iznete u postupku kupoprodaje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.